21.9.09

Els barris demanen més diners per a les biblioteques


Juliana Casero, Presidenta de la FAV i de l´AAVV de La Balconada.

La Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) vol que les biblioteques veïnals ecuperin les hores d’atenció al públic que es van perdre arran de la retallada pressupostària
que va registrar el conveni econòmic signat l’any passat amb l’Ajuntament. La federació celebra aquest dissabte l’assemblea general ordinària per fer balanç d’un any de treball que s’ha vist afectat per la crisi. La cita és a les 10, al Centre Cívic Joan Amades de Manresa.

La Federació ha comptat aquest exercici amb 30.000 euros menys de pressupost a causa de la retallada que el departament de Governació va aplicar a la subvenció que anualment concedeix en el marc del conveni del Pla de Dinamització, que subvencionen Generalitat i Ajuntament a
parts iguals i que aquest any ha estat de 170.000 euros, en comptes dels 200.000 previstos
inicialment.

Aquest fet ha comportat que la Federació només hagi posat en marxa dos dels quatre programes
previstos, el d’Immigració i el de Civisme, mentre que els dedicats a la Gent Gran i a Joventut “s’han hagut de guardar al calaix” a l’espera de les xifres que es negociïn per a aquest nou
exercici.

La intenció de la junta directiva és abordar la negociació del pròxim conveni durant aquest mes de setembre.

Segons ha explic at el tresorer de la FAVM, “aquesta serà la prioritat, juntament amb el conveni de les biblioteques”.

El tresorer ha explicat que aquest any es demanaran 54.000 euros a la regidoria de Cultura (l’any passat en van ser 48.000) per poder recuperar l’hora setmanal d’atenció al públic que es va haver de suprimir arran de la retallada.

També sol·licitaran 5.000 euros més per a la compra de llibres. L’Ajuntament concedeix anualment 2.500 euros per a l’ampliació del fons bibliogràfic que l’any passat no es va pagar.
El balanç del darrer any de treball a la FAVM té com a principal punt negatiu “la falta
de participació i d’implicació dels barris amb la federació”.

Segons l’actual presidenta, Juliana Casero, “cal un treball en xarxa que ara mateix no hi
és”. Segons Casero, la Federació lluita constantment perquè l’administració es comprometi a estar al costat dels barris i satisfer les seves reivindicacions i, és per aquest motiu “que també volem que totes les associacions adquireixin la mateixa quota de responsabilitat i de participació”.

El fet més alarmant ha estat l’absència dels representats de les associacions de veïns als plenaris mensuals on es planifica el calendari de treball: “estem molt decebuts am l’actitud d’alguns barris perquè la Federació no la forma només una executiva sinó els 23 barris que hi estan federats”.

Casero afegeix que “les decisions, encertades o no, són en benefici de tothom i tampoc podem saber si encertem o no si ningú ve a explicar- nos-ho”.