15.2.10

Bonsai Natura celebra el 20è aniversari plantant 75 alzines a la Balconada

Mig centenar de persones van participar en la primera de les activitats commemoratives de l'entitat


Veïns de la Balconada i socis de Bonsai Natura van participar en l'acte<br />
Veïns de la Balconada i socis de Bonsai Natura van participar en l'acte
 MIREIA ARSO
 

Una cinquantena de persones van participar ahir en una planta d'arbres al barri de la Balconada amb motiu de la commemoració del 20è aniversari de l'associació manresana Bonsai Natura.

Encapçalats per la regidora de Medi Ambient, Alba Alsina, i pel president de Bonsai Natura, Joan Cuervas, petits i grans es van adherir a la plantada de petits exemplars d'alzina a l'esplanada del carrer Oleguer Miró. "Hem triat aquest tipus d'arbre perquè en aquesta zona de la ciutat fa molt de vent i es tracta d'un exemplar fort i resistent", va aclarir Cuervas. Un cop l'espai va quedar ple dels exemplars d'alzina que feien poc més d'un pam, es va procedir a plantar els restants en altres punts del barri manresà. En total, es calcula que es van plantar prop de 75 arbres.

La primera de més

A banda de la plantada d'arbres d'ahir al matí a la Balconada, l'entitat Bonsai Natura, que actualment té 90 socis, n'ha previst d'altres per celebrar el seu 20è aniversari. El proper dia 27 és previst que se celebri un concert gratuït de flauta japonesa tradicional a càrrec del músic Horacio Curti. Per al proper mes de maig, l'associació Bonsai Natura també prepara altres iniciatives, com ara una mostra sobre la seva història, una fira de bonsais i exposicions de pastisseria i cal·ligrafia japonesa.