5.4.10

La Balconada denuncia l´estat d´una connexió elèctrica en obres

L'entitat veïnal, que diu que fa mesos que els treballs estan aturats, està alarmada per la perillositat d'un forat al costat de l'escola


Josep Berdeji i Eva Suárez davant de les obres pendents d'enllestir

GEMMA ALEMÁN | MANRESA

L'Associació de Veïns de la Balconada ha denunciat públicament que l'Ajuntament de Manresa va obrir, ara fa mig any, un forat a la via pública per instal·lar un quadre de connexió elèctrica per fer servir durant les festes del barri i no va acabar la feina. L'obertura és situada entre el passeig de Sant Jordi i el carrer de Josep Guitart, a tocar el CEIP Serra i Hunter.

Segons han comentat des de l'entitat veïnal, el consistori no els ha explicat per què no s'ha enllestit la feina. "Hem trucat reiteradament a l'Ajuntament demanant, primer de tot, per què feien l'obra i després per què l'han deixat a mig fer. En cap cas no ens han respost", explica Josep Berdeji, responsable de la comissió d'urbanisme de l'entitat veïnal. I ha afegit que "les rajoles que han de posar per tancar el forat hi són, la sorra també, el que no entenem és per què no ho tapen".

Des del centre educatiu Serra i Hunter també reconeixen sentir-se consternats per la incertesa i la perillositat de tenir el forat al costat de l'escola. "Ara encara tenim sort que, fa quatre setmanes, hi van col·locar tanques, però abans els nens, quan sortien de l'escola, jugaven a ficar-se dins el forat", comenta Eva Suárez, de l'AMPA. Fins a aquell moment, encara era més perillós, en especial "quan va nevar el desembre, perquè no veies per on caminaves i, si no ho sabies, te'n podies haver anat avall". Segons Suárez, l'Ajuntament tampoc no va informar l'AMPA de la intenció de dur a terme aquesta obra, "perquè ens hauríem negat que posessin una caixa de llum a tocar la tanca del pati".

Pendents de Fecsa Endesa

Des de la regidoria de Via Pública de l'Ajuntament de Manresa han negat que els treballs s'iniciessin l'octubre i asseguren que són més recents i que van començar aproximadament ara fa dos mesos. Segons han explicat a aquest diari, la raó per la qual el forat ha quedat obert durant un temps és perquè quedava pendent la connexió elèctrica al quadre de llums, que l'havia de realitzar la companyia elèctrica Fecsa Endesa i que no va fer fins la setmana passada. Per aquesta raó, ara que l'enllaç elèctric està fet, l'Ajuntament ha previst que els treballs finalitzin al llarg d'aquesta setmana.

Segons han explicat, la instal·lació de quadres de festes per a connexió elèctrica és una de les actuacions de millora adreçades als barris que l'Ajuntament va començar l'any 2004 i que es va fent progressivament. L'objectiu és que els barris siguin autònoms i tinguin més facilitats a l'hora de portar a terme els actes que organitzen.