5.7.11

CRÓNICA DE LES FESTES DE LA BALCONADA

Veura fotos de la festa.

Aquest cap de setmana han tingut lloc al Barri de la Balconada les 31na edició de les festes del barri.

Enguany, el diumenge, s´ha incorporat a la festa la campanya Estels de Vida, i d´aquesta forma La Balconada es part activa en aquest projecte social que a la vegada vol sensilibitzar a pares, mares, nens i joves en el tema de les addiccions i oferir-los les alternatives per omplir els seus espais d´oci i de compromis amb la seva comunitat; participar en la vida cultural, esportiva, social, lúdica i solidaria df seu entorn.

Per aixó en aquesta diada participan tant les associacions que treballen en el tema de les addicions com les entitats civiques del barri de la Balconada i de Manresa, aixins com la Federació d´A VV de Manresa.

La festa fa començar el divendres dia 1 amb una cercavila, espectacle de jazz, discomóvil, etc
El dissabte la Tronada va desvetllar els veins per recoprdar-los que calia sortir al carrer per gaudir de la festa.

Al matí va transcorrer amb un concurs de dibuix, de truites i una festa d´escuma per els menuts
Amb la tarda va arrivar la gresca amb el Corretascas i el concert de tarda per part de l´Orquestra Empurda Fusió..

La nit va començar amb el prego per part de Jofre Padulles, LLicenciat en Antropologia i reconegut investigador que va passar la seva infantessa al nostre barri i que va estudiar a l´Escola Serrat i Hunter.

Amb motiu de que tan l´AVV com l´Escola Serra i Hunter la Unió Esportiva de La Balconada i el Club Petanca de La Balconada cumplian 30 anys en van repartir unes plaques commemoratives a les entitats representades i a les Juntes anteriors de l´AVV de La Balconada.

Un gran ball de nit amb l´Orquesta Empurda Fusió va arreplegar als veins i manresans en general a la pista de ball.

I el diumenge, com esmentabem, fa estar dedicat al compromis del barri amb les persones, la seva qualitat de vida i varem gaudir de la Festa Estels de Vida.

Des de el matí; Trabucaires, Castellers, Exhibició dels Gossos Ensinestrats dels Mossos d´Esquadra, un asado argentino popular per recuperar energies.

L´alcelde de Manresa Valenti Junyent i la Regidora de Salut Merçe Rosich van inaugurar la Campanya i també van estar presents el Dr Pere Bonet en representació d´Althaia, Antoni Espinalt de la directiva d´Ampans i el President de la FVAM Enric Marti.

Llavors començaba una gran Fira d´Entitats per difondre les seves activitats i implicar als joves. A l´hora cada entitat tambe oferia jocs infantils en cada una de les seves parades.

Amb la lectura del manifest de Estels de Vida per part de nens i una espectacular volada masiva d´estels es va arrivar a l´hora del espectacle, primer amb el concert del grup T´embolica La Troca i després amb un festival multicultural amb tot tipus de danses i actuacions.

Els tres dies de festa van ser molt participats i van transcorrer sense cap incident. Tothom va mostrar la seva satisfacció per la quantitat i qualitat de les activitats programades.

Amb la satisfacció de haver donat una bona festa al barri i a la ciutat peró amb les ganes de millorar el millorable per la propera edició, la Junta de l´AVV de La Balconada agraieix la col·aboració dels voluntaris, de les entitats del barri, dels anunciants i de tots el veins.

Joan Baeza i Ransanz
President de la AAVV de la Balconada