6.9.11

Manresa tindrà nova ordenança municipal de convivència ciutadana


L'Ajuntament de Manresa ha iniciat els treballs per "refer i renovar" l'actual ordenança municipal de convivència ciutadana amb l'objectiu de tenir-la enllestida en mig any. Els canvis s'introduiran a instàncies d'una comissió específica amb aquest objectiu que estudiarà les mesures que cal introduir per promoure actituds i conductes cíviques.

Així ho ha confirmat la regidora de Participació, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus, al 7manari digital. Caus s'encarregarà d'aquest procés que es completarà amb la redacció d'un Pla de Civisme. Un dels aspectes que contemplarà la normativa un cop s'hagi modificat serà la possibilitat d'imposar sancions davant determinades conductes.
De: Noemí Iglesias
Àuria Caus, després de l'entrevista concedida al 7manari digital.

La regidora de Participació, Joventut i Gent Gran, Àuria Caus, ha reconegut que els episodis d'incivisme que s'han registrat durant la passada Festa Major han "accelerat" aquest procés que, per a l'actual equip de Govern, passa també per la redacció d'un Pla Local de Civisme a partir del qual es puguin desenvolupar accions en positiu "per sensibilitzar i promoure actituds i conductes cíviques".

D'entrada, l'Ajuntament no ha donat pistes sobre l'enfocament que es donarà al nou text ni si prendrà com a model la política sancionadora que va adoptar la ciutat de Barcelona que va optar per endurir la normativa relativa al civisme amb l'objectiu de tallar comportaments poc cívics —entre, el de fer pipí a la via pública— davant la proliferació de casos i de queixes ciutadanes.


L'equip de Govern s'ha marcat un termini inicial de sis mesos perquè la comissió analitzi quins són els aspectes que cal modificar i que cal introduir de nou. Passat aquest període, segons Àuria Caus, el text estarà a punt per sotmetre'l a debat i aprovació del ple de l'Ajuntament.