1.11.11

Halloween o castanyada ? Tradicions pròpies i foranies

Enguany al barri de la Balconada hem consolidat un model de festes de tardor que ja varem provar l’any passat. Es tracte de fer compatibles i complementaris dos models culturals; el propi i el que ens ve de fora fruit de la globalització cultural.


Ens agradi mes o menys la festa de Halloween entra cada cop mes a la nostra societat per que es una oferta lúdica i mercantil mes i poc podem fer per salvar-nos del que es tan atractiu per els infants i joves.


Per aixó nosaltres hem optat per transmetre intacta la nostre cultura en paral·lel a les foranies


Aixi aquest cap de setmana hem fet gaudir als infants del nostre barri; dels nostres jocs tradicionals,del cinema de fantasia amb crispetes, de les disfresses de Halloween, concurs de carbasses, de les típiques castanyes (gratuïtes per es socis) etc


Però del que estem molt orgullosos es del Passatge del Terror que fem a les instal·lacions de l’escola Serra i Hunter i que ja es la gran atracció de la nostra proposta de tardor. Un espai on es passa una mica de por paro sobre tot on es riu molt.


Aquest gran muntatge es el resultat del treball de joves voluntaris del barri.


El Passatge del Terror de la Balconada te poc a envejar als mes famosos, te tot tipus de sorpreses i monades.


L’any passat ja ens va sorprendre l´éxit i aquest esperem repetir-ho i ampliar-ho per ho hem intentat millorar.


El nostre agraïment al Gu-gu Esplai, Casal de Gent Gran, Nord de la Dona, la Cucanya, Centro Obert Xalesta, CEIP Serra i Hunter i Ampans de La Balconada.


Joan Baeza

President de l´AVV de La Balconada