1.2.12

L'AV de la Balconada de Manresa presenta els recursos per resoldre dubtes lingüístics i aprendre català


L'Associació de Veïns de la Balconada i el CNL Montserrat organitzen la presentació de tres recursos lingüístics per aprendre català i per resoldre dubtes a l'hora d'escriure: Optimot, servei de consultes lingüístiques, Parla.cat i Voluntariat per la Llengua. La presentació es farà a la sala de formació de l'Associació de Veïns de la Balconada, plaça d'Oleguer Miró, 36, el dia 2 de febrer a les 7 de la tarda. L'acte és obert a totes les entitats del barri, als veïns i al públic en general i és previst que a partir d'aquesta presentació es duguin a terme sessions puntuals pràctiques sobre l'ús d'aquestes eines i sobre el programa Voluntariat per la llengua.

Optimot, servei de consultes lingüístiques, és un cercador d'informació lingüística, que permet trobar de forma ràpida i autònoma la resposta a dubtes sobre llengua catalana. S'hi accedeix a través d'Internet a l'adreça optimot.gencat.cat.


Parla.cat és un espai web per mitjà del qual es pot aprendre català, que posa a disposició dels aprenents materials didàctics i altres recursos (escrits, sonors, audiovisuals, etc.) S'ofereixen quatre nivells d'aprenentatge: Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència. S'hi accedeix a través d'Internet a l'adreça www.parla.cat.


Voluntariat per la Llengua és un programa que facilita que les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context real i distès i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament. Trobareu més informació a www.wxl.cat.