23.2.12

Ni orinar, ni escopir... ni llençar burilles

Avancem les novetats de l'ordenança de civisme, que sanciona per primera vegada els qui embrutin el pavimentA Manresa, per primera vegada, llençar una burilla, un xiclet o un paper a la via pública es podrà multar. L'import: de 150 a 750 euros. Ho diu la nova ordenança de civisme i convivència ciutadana. És una de les novetats del text, igual que la de prohibir fer el riu o escopir al carrer, passar amb monopatí per un element del mobiliari urbà malmetent-lo i fer grafits a segons quins llocs.


52 pàgines componen l'esborrany de la nova l'ordenança (vint més que l'actual), que l'Ajuntament preveu aplicar a partir de l'estiu vinent. Abans, però, vol que les entitats, associacions i ciutadans a títol particular hi diguin la seva (avui és fa un jornada a tal efecte) i caldrà portar-la a aprovació al ple municipal. Les normes que inclou -repartides en tres títols i 21 capítols- les haurem de tenir molt en compte tots els ciutadans en la nostra relació amb l'espai públic i amb els altres ciutadans.


Una de les principals novetats, que ja va avançar aquest diari, és que a la nova ordenança les sancions tenen un import molt més alt que fins ara. Estipula tres tipus d´infraccions: lleus, greus i molt greus, amb multes que van dels 150 als 750 euros, les lleus; dels 750,01 als 1.500, les greus; i dels 1.500,01 als 3.000, les molt greus. En la vigent, del 1990, les sancions encara són en pessetes; i van de les 1.000 a les 15.000.

R7