11.6.12

Salutació del President per les Festes


 

Un any mes els veïns de La Balconada ens retrobarem al carrer per renovar la nostre consciencia col·lectiva de barri i per gaudir amb les nostres famílies de les activitats que l´AVV ha preparat per tots.

Aquest any aportem la novetat de que Estels de Vida, la festa de la campanya per la prevenció infantil de les addiccions, la passem al cap de setmana anterior a la festa (29 i 30 de juny i 1 de juliol) i l’organitzem conjuntament amb l´AVV de Cal Gravat compartien espais i activitats.

Aquest any dons la gran festa infantil per dir SI A LA VIDA ens farà passejar d’un a l’altre costat de la carrereta que ens ha separa als dos barris. Aquest cap de setmana Cal Gravat i La Balconada serà un únic espai de festa i consciencia de qualitat de vida i llibertat individual.

L’actual junta ja hem complert un any de mandat, ha estat un any difícil i sembla que aquest ho continuarà sent, sobre tot per que amb la crisis econòmica tenim menys ingressos tan de quotes com de subvencions.

Malgrat les dificultats pròpies i el desencís general ens hem de mantenir ferms en la cura del nostre barri, per que es casa nostre i dels nostres fills. Hem de lluitar per que no es degradi i per que tingui infraestructures i serveis que ens facin la vida agradable.

A la junta i entre el veïns es generen idees de millora i reivindicacions molt necessàries però que amb les nostres limitacions i amb les externes difícilment es poden dur a terme; grans arranjaments, noves infraestructures ... hem de somiar, però no podem fugir de la realitat, per aixó veureu que insistim en les actuacions mes urgents i no tan costoses, amb mès neteja del barri, amb l’arranjament de voreres i paviment, amb la jardineria, amb la seguretat i civisme i amb l’atenció a les persones.

També veureu que insistim en cuidar al soci amb un tracte preferent. Sense el soci no es possible l´AVV i sense mes socis no serà possible ni tenir mes força ni fer gaires coses mes. Hem de ser conscients. Actualment la quota de socis es un dels ingressos principals i a mès donades les circumstancies tampoc la podem pujar.

La nostre quota de soci de 15 € l’any es la mes baixa de Manresa i fa 10 anys que no s’ha actualitzat. Som uns 3 mil veïns al barri els socis no arriben a 700. La Junta som un grup de persones que treballa i te família i que l’hi dedica un munt d’hores al barri totes les setmanes i no cobrem per fer-ho.

Tothom es pot adonar que tan sols amb el descompte per socis d’un parell d’activitats ja l’hi surt de franc la quota de soci.

Tots els que treballen en el voluntariat o l’associacionisme saben perfectament que normalment aquesta es una tasca poc agraïda i sovint criticada amb molta facilitat i pocs arguments. Però el que realment compensa tot aquesta feina es la satisfacció personal de fer un servei positiu pel barri i el poder aconseguir gran o petites fites que ja seran patrimoni de La Balconada.

Tenim un Mercat que necessitàvem des de fa molts anys, un escenari fix a la pista poliesportiva per les activitats de l´AVV i de les enitats del barri, tenim mès presencia activa de regidors, tècnics i operaris de manteniment de l’ajuntament, s’estan fent moltes actuacions d’arranjaments, cuidem com mai el civisme i la seguretat ... i podrem fer molt mes si som mès socis i mès participatius en les assemblees, reunions de veïns i comissions de treball.

Us convido dons a gaudir de les festes però també a gaudir del barri tots els dies de l’any cuidant-lo i defensant-lo.

Entre tots aconseguirem un barri millor.

Joan Baeza
President de l´AVV de La Balconada