26.1.13

El mercat setmanal de la Balconada reclama l'autorització definitiva a la Generalitat


El barri de la Balconada de Manresa celebra aquest diumenge una nova edició de la Fira Mercat amb la incertesa, més de mig any després d'haver-se posat en marxa la iniciativa, de si la direcció general de Comerç hi donarà el vist i plau definitiu. Aquest mercat setmanal, impulsat des de l'associació de veïns del barri, vol convertir-se en una oferta estable de comerç ambulant que doni servei a un sector de la ciutat que compta amb poca oferta de comerç de proximitat.

Les edicions de la Fira Mercat que s'han anat celebrant fins ara s'han fet mercès a la renovació provisional de les llicències per part de l'ajuntament de Manresa. Amb tot, l'associació de veïns reclama una autorització definitiva per part de la Generalitat per tal de consolidar un projecte que donaria servei a un barri amb prop de 3000 habitants i al seu entorn més immediat: Cal Gravat, Sagrada Família i Escodines.
 
El tret distintiu d'aquesta proposta és el seguit d'accions de dinamització paral·leles a l'oferta comercial que es programen amb l'objectiu de donar un ambient festiu al mercat. 

Canvi d'emplaçament
 
L'associació de veïns de la Balconada ha propossat a l´ajuntament traslladar el mercat al solar que hi ha davant l´Hospital General, "per tal de que sigui mes accesible i més proper per a la gent que visita", segons ha explicat el president de l'entitat veïnal, Joan Baeza. Alhora, des de l'associació de veïns consideren que "aquest nou emplaçament serà un revulsiu i també una millora per els paradistes".

El Setmanari