16.4.13

Postura oficial de l´AVV de La Balconada respecta al tema del possible trasllat de la Mesquita


Davant la publicació de diferents informacions respecte a un possible trasllat de l’actual Mesquita en seu a la antiga fabrica de l´Aranya a un solar del barri de la Balconada .
L´ AVV vol expressar el següent:

-         Que l´Ajuntament ens informa que no hi ha cap decisió presa sobre aquest trasllat i que el solar de la Balconada es tan sols una més de les opcions posades sobre la taula però que en cap cas es prendrà cap decisió sense consultar i consensuar prèviament amb els interlocutors socials, es a dir, les AAVV que en el seu cas estiguin afectades.

-         L´AVV de veïns vol deixar clar que no s’oposa particularment a la construcció de una Mesquita sinó a qualsevol edificació que ocupi aquest espai llargament reivindicat i necessari per a construir un Casal del Barri, per aparcament i per una zona verda inclosa en el projecte Passeig Perimetral.

Aquest Passeig Perimetral, exposat fa dos anys a tots els grups municipals, uneix el barri de la Balconada amb la zona sanitària d´Althaia i els barris de Sant Pau, Cal Gravat i Escodines en un recorregut en forma de passeig terapèutic, peatonal i esportiu que voreja tot el barri i que l’endreçar recuperant els antics camins rurals i l’entorn d’interès paisatgístic, cultural i religiós (inclou zones de la Manresa Ignasiana).

-         L´AVV de la Balconada sap que la comunitat islàmica de Manresa ha expressat públicament que no desitja el trasllat sinó una legalització municipal de la seva Mesquita pel culte religiós.

Nosaltres, com una entitat més, respectem i recolzem la seva reivindicació, doncs aquesta AVV també defensa els interessos dels seus veïns musulmans.

Volem refermar per aquest col·lectiu el nostre respecte i consideració com a entitat que sempre participa activament en les campanyes d’integració i que se sent molt satisfeta de tenir-los com a participants en les activitats de formació i lleure del barri.

Preguem a tots molta cura en el tractament d’aquest tema, doncs Manresa és una ciutat model en convivència cultural i religiosa gràcies al bon treball de moltes persones i dels propis col·lectius.

Qualsevol gestió opaca, confusa o manipuladora representa un gran perill per aquesta exemplar convivència que tots ens hem donat.


Joan Baeza
President de l´AVV de La Balconada

PD. Ens comunican des de l´Ajuntament que el proper dimécres dia 17 el regidor Toni Llobet fará una roda de premsa respecte aquest tema.