4.5.13

Tema Mesquita; Per si hi han dubtes


La Junta de l´AVV de La Balconada vol fer alguns aclariments davant la publicació d’opinions i algunes contradiccions respecte al tema de la possibilitat del trasllat de la Mesquita de l’Aranya al nostre barri.

En primer lloc la Junta vol agrair la immediata i conciliadora intervenció del Regidor de Barris Joan Calmet, la declaració pública que varem demanar i que va fer i el regidor Llobet, així com la complicitat de bona part dels regidors. Si varem trobar a faltar que l’alcalde de Manresa ens reves i ens adongués explicacions com li demanàvem.

També agraïm als representants de la comunitat religiosa de la Mesquita que vinguessin a casa nostre a compartir plegats les seves incerteses, a la vegada que aquesta trobada ens va servir per expressar-los personalment el nostre respecte i solidaritat.

Volem deixar ben clar que no ens varem inventar un us del espai quan hi havia la possibilitat del trasllat. En el moment que va sortir a la llum publica el tema varem recordar que aquest espai ja ens ho havien cedit els governs municipals anteriors per fer-hi un Casal del Barri, i que la Generalitat ja havia fet el projecte tècnic, amb plànols, maquetes i exposició pública.


Lamentem que el govern actual no en tingues noticia.

El que si sabien, des de fa dos anys, ells i la resta de grups municipals, del nostre projecte global quan varen visitar el barri i els hi vem explicar “in situ”,  el projecte que nosaltres anomenem “Passeig Perimetral, Zona Verda i equipaments”.

Per tant, quedi clar que els veïns de La Balconada no diuen NO A LA MESQUITA, si no que diuen : No ens deixarem prendre l’espai i continuarem lluitant per a aconseguir unes instal·lacions veïnals dignes i un entorn verd i de serveis.

Darrerament sentim i llegim que no es descarta el trasllat, malgrat s’havia desmentit que estigues projectat. Si be també es diu que no es farà res sense consens volem que quedi molt clar el nostre posicionament.

Per tant, si es dona el cas, arribarem fins a les ultimes conseqüències amb la mobilització dels veïns i amb accions en tots els àmbits.

Joan Baeza
President de l´AVV de La Balconada