21.2.12

La Balconada fa costat a la proposta de l´associació de veïns per tenir un mercat (2012)

La iniciativa de l'ens veïnal obté el suport unànime dels assistents a l'assemblea general








El barri de la Balconada de Manresa tindrà una fira-mercat setmanal els diumenges al matí al pàrquing de davant dels blocs 1 al 6, sota el camp de futbol. La proposta de l'associació de veïns presentada en l'assemblea general de dissabte passat va aconseguir el suport unànime de tots els assistents. A partir d'ara caldrà demanar el permís pertinent a l'Ajuntament i concretar les parades i demés oferta que hi haurà.

Tal com va explicar el president de l'ens veïnal a aquest diari, Joan Baeza (vegeu edició de dissabte), la manca de comerç a la Balconada i el fet que hi viu molta gent gran per a la qual representa un inconvenient haver de sortir a fora del barri a fer les seves compres, va fer decidir l'associació de veïns a treballar per tenir un mercat setmanal, que serà el tercer d'aquest tipus a la capital del Bages, després dels del Xup i Mion-Puigberenguer ja que el de la Font, per les seves dimensions i trajectòria, es pot considerar que és molt més que un mercat de barri.

Manca aparcament

En l'assemblea general es van tractar altres punts. Es va votar l'acta anterior, la memòria i els comptes; es va proposar i aprovar una puja de la quota anual que estudiarà la junta per al 2013 i que no serà superior als 5 euros anuals, i es va explicar en què consisteix el projecte de Passeig perimetral al barri. Presentat ja a l'Ajuntament, la idea és que tot el perímetre de la Balconada sigui un passeig peatonal per gaudir-lo a peu i en bicicleta; un espai endreçat per a l'ús dels veïns i manresans que ho vulguin.

Un altre tema tractat va ser que els propietaris de l'aparcament del Hospital Sant Joan de Déu no han proposat, finalment, cap preu especial per als veïns "com els havíem demanat després de moltes gestions; només ens ofereixen una tarifa nocturna". Baeza va fer notar, aprofitant la presència a l'acte de Joan Calmet, regidor de Ciutadania, Barris i Serveis Urbans, que, esgotada aquesta possibilitat, caldrà trobar solucions "a la manca d'aparcament que tenim al barri per estar tan a prop del hospital".

R7