21.7.09

Joves de la Balconada només admeten haver embrutat (2009)

Neguen que el barri s'hagi convertit en un punt de trobada d'intercanvi d'estupefaents





Un grup de joves de la Balconada de Manresa va respondre ahir en contra de la denúncia feta per veïns del barri a aquest diari [vegeu Regió7 del 15 de juliol], on explicaven que el jovent feia mal ús de l'espai públic i que hi havia intercanvi de substàncies estupefaents. D'una banda, els joves admeten que sovint deixen la brutícia a terra en lloc de llençar-la a les escombraries, però de l'altra asseguren que no fan intercanvi de substàncies estupefaents. Estan molestos pel comportament d'una part del veïnat, ja que expliquen que els falten al respecte i que mai no han intentat dialogar amb ells, ja que truquen a la policia.

Ahir, un total de sis joves que freqüenten els bancs que hi ha al costat de l'escultura de les 4 barres, acompanyats per dues mares, van reunir-se per explicar a aquest diari que no són els únics culpables del mal ús de l'espai públic. Atribueixen la denúncia dels veïns a les diferències que hi va haver fa 9 anys, quan es van instal·lar uns ascensors als edificis que no to-thom podia pagar i es va optar per instal·lar-hi un sistema on només en poden fer ús aquelles persones que van pagar-ne la instal·lació. Els familiars dels joves expliquen que ells també van passar una part de l'adolescència al carrer i que mai no els havien acusat de consumir i intercanviar estupefaents pel fet que els veiessin fumar.

El jovent, la majoria del mateix barri de la Balconada o de Cal Gravat, asseguren que els bancs del costat de les 4 barres són un punt de reunió i que no hi són tot el dia, ja que a vegades queden allà per després anar a la piscina o a jugar un partit de futbol. Apunten que "hem tret la tribuna presidencial als avis perquè en aquests bancs hi ha ombra, i és això el que els molesta". Asseguren, però, que de bancs n'hi ha molts més i "a no-saltres no ens fa res compartir-los".
D'altra banda, reconeixen que moltes vegades tiren llaunes i embolcalls del berenar a terra. Els joves expliquen que des dels serveis socials de l'Ajuntament, els mediadors de carrer els van prometre fa aproximadament dos mesos que els col·locarien una paperera al costat dels bancs. Una altra de les problemàtiques és el pixum que es troba als porxos dels edificis i que els joves asseguren que no és d'ells, ja que "tots som d'aquí a prop i si hem d'anar al lavabo anem un moment fins a casa o al bar". Pel que fa a la circulació de motocicletes a la zona de vianants, asseguren que van amb compte i que no són els únics que hi aparquen.

21/07/2009