21.7.09

Veïns de la Balconada denuncien mal ús de l´espai públic (2009)

Brutícia al carrer i motocicletes circulant a la zona de vianants són algunes de les problemàtiques

--> -->






INGRID FONT MANRESA A l'Associació de Veïns de la Balconada, a Manresa, se li ha acabat la paciència. Ahir, una vintena de veïns van voler dir prou i denunciar la brutícia i la sensació d'inseguretat que provoquen grups de joves. Però no es van deixar fotografiar perquè asseguren que tenen por.

Fa mesos que aquests grups de joves van començar a freqüentar el barri. Al principi, els veïns asseguren que els joves no els molestaven, però a mesura que ha anat passant el temps la situació s'ha tornat cada vegada més complicada i els veïns diuen que el barri s'ha convertit en un punt de trobada per intercanviar substàncies estupefaents, sobretot a sota dels porxos dels edificis que queden al costat de l'escultura de les 4 barres.

Ahir prop d'una vintena de veïns es van reunir per explicar a aquest diari quina és la situació que estan vivint, si bé van voler mantenir-se en l'anonimat perquè asseguren que se senten amenaçats. Expliquen que els joves, d'entre 15 i 20 anys d'edat, arriben al voltant de les 12 del migdia amb motocicletes, circulant per la zona de vianants amb el perill d'atropellar algun veí que surti del portal de casa. Un cop allà, s'asseuen als bancs del carrer, a terra o a sobre un mur i comencen a consumir substàncies estupefaents. A l'hivern, fan servir els porxos dels blocs d'edificis per protegir-se del fred, un lloc on també hi fan les necessitats.

Des que va acabar el curs escolar, però, els veïns es queixen que els joves, la majoria d'altres barris, arriben a les 12 del migdia i s'hi estan fins ben passades la 1 o les 2 de la nit, de manera que dinen i sopen menjar ràpid com hamburgueses i patates fregides, i deixen tots els embolcalls a terra, juntament amb ampolles de cerveses trencades o brics de sangria i vi de taula. Veïns de la barriada expliquen que han intentat parlar amb ells perquè respectin l'espai públic, però que no han arribat a cap acord. Des de la policia o els serveis socials de l'Ajuntament, alguns mediadors de carrer tampoc no han trobat una solució. Ara, els veïns tenen por que els seus fills i néts prenguin exemple d'aquests joves i també que les bretolades passin a actes delictius.

Regio 7
21/7/09