6.8.11

Botiguers de la Balconada es queixen d´inseguretat

L'entitat veïnal se suma a la protesta i denuncia bretolades en vehicles i tràfic de droguesGemma. ALEMÁN | MANRESA

L'intent de robatori dues nits seguides en un forn de pa de la Balconada ha aixecat l'alarma dels botiguers del barri, que es queixen d'inseguretat i reclamen una major vigilància a la zona. I és que no és l'únic establiment que ha estat objecte de furt. En dos bars i una granja afirmen que també els han entrat a robar en més d'una ocasió i exigeixen més presència policial.

Rosa López, la darrera botiguera damnificada, explica que tant dilluns com dimarts van trobar la porta del forn de pa forçada, tot i que els lladres no van arribar a entrar. No obstant això, assegura que no és la primera vegada que troben el pany de la porta forçat. "Et sents intranquil perquè, malgrat que no ens han arribat a entrar, saps que un dia pot passar", afegeix.

L'Associació de Veïns de la Balconada també s'ha sumat a la protesta dels botiguers. Segons explica el seu president, Joan Baeza, a banda dels robatoris, en menys de mig any hi ha hagut nombroses bretolades al barri que han ocasionat danys en vehicles i en el mobiliari urbà. A més, assegura que hi ha indrets que s'estan convertint en punts estratègics per a l'intercanvi de dro-gues. "Hi ha una sensació col·lectiva d'abandonament i va a pitjor", explica el president, tot recordant que és un barri en el qual viuen més de 3.000 persones.

Segons Baeza, el problema és que, a la nit, els cossos policials no fan patrulles a peu, de manera que no hi ha vigilància a les zones de vianants, entre les quals hi ha el passeig de Sant Jordi i el nucli comercial. Coincideix amb ell Mireia Reguant, responsable de la farmàcia de la Balconada, que a més a més es queixa de la poca il·luminació que hi ha a l'espai en el qual s'agrupen la major part dels comerços.

"Pràcticament no es veu res, de manera que és molt fàcil forçar una persiana i que ningú no s'adoni de res", assegura la farmacèutica.
També es queixa Ivan Puigdellívol, del bar Bufalvent, que assegura que li han entrat a robar mitja dotzena de vegades. "És una zona ben comunicada i poc vigilada, un punt molt accessible per sls lladres". També han estat objecte de robatori el bar Els Curros i la granja Cal Pey, on afirmen que s'ho van endur tot. En la majoria dels casos, els lladres van entrar per la zona on, segons els comerciants, manca il·luminació.