8.4.12

Una setantena de parades seran a la primera fira-mercat de la Balconada (2012)

El dia 22 es farà una prova pilot per valorar si el barri pot tenir un mercat fix tots els diumeges al matí





JORDI MORROSMANRESA

Una setantena de parades participaran a la primera fira-mercat del barri de la Balconada, que a més a més tindrà un reclam per atraure més gent: una mostra de vehicles antics. També hi haurà l'actuació de majorets i altres activitats lúdiques i festives perquè es fa coincidir amb la Festa de la Primavera del barri.

La fira-mercat se celebrarà el 22 d'abril, i serà una prova pilot de cara a poder disposar, a partir d'ara, d'una fira-mercat setmanal que se celebraria tots els diumenges al matí. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'associació de veïns que en aquesta ocasió coincidirà amb la Festa de la Primavera, el que donarà més relleu.

L'objectiu final, però, és que el barri tingui una fira-mercat estables tots els diumenges al matí i que tingui un caire no tan sols de barri sinó també comarcal, assegura el president de l'Associació de Veïns, Joan Baeza. "Serà diferent al de, per exemple, la Font dels Capellans. Volem que tingui personalitat pròpia per diferenciar-lo d'altres mercat".

Així, a més a més de les parades de venda de productes s'estan preparant, paral·lelament, activitats lúdiques i culturals, que se celebrarien al voltant de la fira-mercat com l'esmentada mostra de vehicles antics. "Tenim la sot de poder disposar d'un espai ample que no genera cap molèstia pel trànsit", que pot afavorir la iniciativa, fa notar Baeza. La fira-mercat se celebrarà a la zona d'aparcaments del carrer Josep Guitart. Així mateix es vol prioritzar que hi hagi parades de productes ecològics i de proximitat.

"La prova pilot servirà per veure si funciona la logística, l'organització i la distribució d'espais" per, a partir d'aquí, poder celebrar ña fira-mercat tots els diumenges.