21.6.12

Cal Gravat i la Balconada fusionen la festa major infantil i els Estels de Vida (2012)


El 29 i 30 de juny i 1 de juliol, se celebran actes als dos barris, que potenciaran el vessant esportiu



Guix, Baeza, Martí i Gianfrancesco, a la presentació dels Estels de Vida
Guix, Baeza, Martí i Gianfrancesco, a la presentació dels Estels de Vida  j. m. g.
JORDI MORROSMANRESA 
 

Els barris de Cal Gravat i la Balconada han fet un pas més en els seus projectes de col·laboració i han fusionat les seves festes majors infantils en una de sola. També celebraran conjuntament la festa Estels de Vida, que vol promoure la prevenció entre els joves de les substàncies addictives.

El gener passat les dues associacions de veïns ja van organitzar plegades la cavalcada de Reis, i ara fan un pas més en aquesta direcció. Segons ha explicat el president de Cal Gravat, Enric Martí, això "no és una casualitat, sinó que es fa amb la perspectiva d'anar més enllà". En aquest cas concret, "compartir la festa major infantil i transmetre els valors del sí a la vida que promou Estels de Vida".

La festa major infantil se celebrarà els dies 29, 30 i 1 de juliol amb activitats de tot tipus als dos barris. Per altra part, el dia central de la iniciativa Estels de Vida, que complirà la seva sisena edició, serà l'1 de juliol.

Enguany arriba amb novetats com el component solidari. Els nens i nenes que vulguin fer volar un estel el dia 1 de juliol al vespre al camp de futbol de La Balconada hauran de recollir un tiquet a la seu de l'associació de veïns de La Balconada o a Cal Gravat a canvi d'oli, tonyina o llet que es lliurarà al Banc d'Aliments, explica Àngel Gianfrancesco, de l'Associació Cultural Argentina de Manresa. A més a més entre els qui hagin recollit un tiquet se sortejarà una samarreta de l'Assignia.

Una altra de les novetats dels Estels de Vida és que es potencia l'activitat esportiva. Segons el president de l'associació de veïns de La Balconada, l'esport és una alternativa al món de les addiccions i una "via de formació personal i interrelació amb altra gent".

La Federació de Veïns de Manresa també participa en el projecte. A la tardor promourà xerrades de sensibilització contra les drogues i les addiccions a barris i escoles amb la col·laboració de les organitzacions Proyecto Hombre i Pigmalió.