21.2.11

Joan Baeza és escollit nou president de l´Associació de Veïns de la Balconada (2011)

La renúncia de Casero a continuar ha obligat a buscar un nou dirigent








Baeza amb Casero en l'assemblea ordinària de l'associació de veïns


GEMMA ALEMÁN | MANRESA


Es diu Joan Baeza, viu al barri de la Balconada de Manresa i, des de dissabte, és el nou president de l'entitat veïnal. Després que Juliana Casero anunciés que no volia continuar al capdavant, Baeza, que ja formava part de la junta directiva, va decidir presentar la seva candidatura en la darrera assemblea de socis. Per unanimitat, ha estat escollit per conduir l'entitat durant els propers quatre anys.

L'Associació de Veïns de la Balconada va celebrar, dissabte a la tarda, una assemblea ordinària que incloïa, en el seu ordre del dia, la renovació de junta. La fins llavors presidenta, Juliana Casero, ja havia anunciat que ella no continuaria [vegeu edició del dia 1 de febrer passat].

Cansada d'estar al mig de les demandes veïnals i de la gestió del govern municipal, va decidir deixar el càrrec i així donar pas a una "renovació" de l'associació de veïns. Juntament amb Casero, pràcticament tots els membres de la junta de l'entitat veïnal també van anunciar la seva dimissió.

Només dos van voler continuar, un dels quals és el fins llavors vocal, Joan Baeza.
Baeza va exposar la seva candidatura davant de la cinquantena de persones que van assistir a l'assemblea.

Totes van mostrar-se a favor que el vocal de la junta anterior assumís el nou càrrec i que els seus projectes "d'enfortir el teixit associatiu, la comunicació i crear comissions especialitzades" tiressin endavant.

L'acompanyaran a la nova junta Lluís Roca (vicepresident), Maria Jesús Culebras (secretària), Roser Vilaresau (tresorera), Mariano Jiménez i Sebastián Armari (urbanisme), Manuel Benito (assumptes socials), José Ledesma (esports) i Juan Moreno (enterraments).

Baeza ha estat el vocal de l'AV de la Balconada els darrers dos anys. Anteriorment vivia a les Escodines, on també havia format part de la junta de l'entitat veïnal del barri. A banda de l'experiència a les entitats veïnals, coordina la campanya de sensibilització contra les addiccions, Estels de Vida. Pel que fa a la seva vida professional, treballa a la multinacional de l'automoció Gates Balsareny.

El nou president de l'AV Balconada, que ahir reconeixia a Regió7 que assumeix el nou càrrec "amb satisfacció i orgull", ja té clar quins seran els objectius prioritaris de la nova junta. Són dues reivindicacions que Casero ja havia denunciat públicament i que, de moment, no han tingut solució: la manca d'aparcament per als veïns al barri com a conseqüència de l'eixam de cotxes que genera l'Hospital de Sant Joan de Déu, i la reparació de les voreres i el paviment que estan en mal estat.

Traducción del árticulo en castellano.